Darsonvalizacija je tretman strujom koji se koristi na skoro svim regijama tela. U zavisnosti od problema koji se tretira, varira samo vreme trajanja i sonda koja se koristi.
Deluje antibakterijski , antimikozno, pospesuje mikrocirkulaciju, zatvara pore, snabdeva kozu kiseonikom, zaustavlja opadanje kose, ubrzava podmladjivanje koze, opusta misice i ublazava bolove.

Darsonvalizacija je odličan način da se izvrši dezinfekcija kože glave, kao i da se poboljša njena prokrvljenost. To je dobra procedura protiv opadanja kose i za stimulaciju njenog rasta. Darsonval deluje na normalizaciju funkcije lojnih žlezda, čime se stvaraju uslovi za rast zdravije i kvalitetnije kose. Procedura je bezbolna, jedino se oseti blago peckanje.

Lečenje problematične kože lica: tretman se radi svaki dan ili svaki drugi dan i traje 15 minuta. Podstiče se bolja prokvljenost, sužavanje pora, otklanjaju se upalni procesi i koža se brže obnavlja.

Darsonvalizacija problematičnih ili bolnih delova tela: kod reumatskih stanja, miozitis i neuritis. Tretman traje 20-30 minuta. Efikasno se poboljšava cirkulacija, smanjuje otoke, ubrzava se proces revitalizacije i smanjuje se bol.