Ultrazvučna kavitacija je relativno novi estetski tretman. Ona pretvara masne ćelije u tečnost koje se zatim mogu prirodno izbaciti iz tela.

Važno je napomenuti da se kavitacijom uništavaju lokalizovane masne naslage i da to nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti.

Kako funkcioniše tretman?

Energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno određenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih ćelija pri čemu površina kože, mišići, živci i tetive ostaju netaknute. Nakon zahvata površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon zahvata, te se stoga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.Nakon razaranja masnih celija, masnoća u obliku triglicerida odlazi u intersticijsku (međućelijsku) tečnost, gde se pomoću enzimske aktivnosti deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, kao i masnoća koju unosimo hranom. Važno je napomenuti da deo razgrađene masnoće “žputuje” kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen aerobnom fizičkom aktivnošću; u suprotnom, opet će se nagomilati na drugim delovima tela.

Kada se primenjuje kavitacija?

Estetski tretman sa ultrazvukom posebno je namenjen:

  • preoblikovanju lokalizovane masnoće(stomak, kolena, bokovi, zadnjica,ruke)
  • smanjenju naslaga celulita
  • reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane kože
  • poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog potkožnog tkiva.

Budući da organizmu treba vremena da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje 7 dana.Vreme trajanja tretmana je 50 min.

Koji rezultati se postižu?

Najčešće je potrebno tri do pet tretmana, rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog, kada se gubi od 3 do 6 cm u obimu tretiranog dela tela.
Preporučljivo je ponavjati tretman svakih mesec dana, kako bi se održao postignuti rezultat.

Budite slobodni da nas kontaktirate!

Ako su za Vašu odluku potrebne dodatne informacije koje niste našli na našem sajtu, osećajte se slobodnim da nas kontaktirate za besplatnu konsultaciju.